Nieuws

Ciara raast over Nederland: zeker € 150 miljoen schade

di 11 feb 2020

Storm Ciara – de eerste Nederlandse storm die een naam kreeg – heeft in de afgelopen week voor tenminste € 150 miljoen aan schade veroorzaakt. En dan gaat het alleen nog om de schade aan gebouwen en auto's.

Dat blijkt uit de eerste prognose van het Verbond van Verzekeraars. De kans is groot dat het bedrag nog oploopt. Naar verwachting komen er in de komende dagen meer meldingen binnen. Ook is niet van alle claims duidelijk hoe hoog ze precies zijn.

Schadebedrag kan nog oplopen
Dat het uiteindelijke schadebedrag flink kan oplopen, blijkt uit de ervaring van twee jaar geleden. In januari 2018 veroorzaakte een winterstorm uiteindelijk een schade van maar liefst € 450 miljoen. In eerste instantie werd dit bedrag veel lager ingeschat.

Woonhuisverzekeringen
Als de storm schade aan uw koophuis heeft veroorzaakt, kunt u meestal terugvallen op uw opstalverzekering. Alles wat vastzit aan het huis, valt onder deze verzekering. Heeft u een eigen risico? Dan moet u een deel van de kosten zelf betalen.

Is er schade ontstaan aan spullen die niet vastzitten aan uw huis? Dan claimt u deze op uw inboedelverzekering. Houd er rekening mee dat spullen die buiten staan niet altijd (geheel) worden vergoed door de inboedelverzekering.

Autoverzekering
Helaas is stormschade aan uw auto niet verzekerd als u alleen een WA-verzekering heeft. Maar een all risk-verzekering dekt stormschade wel. Datzelfde geldt voor een beperkt cascoverzekering.

Schade: dit moet u doen!
Als Ciara – of een andere storm – schade heeft veroorzaakt, kunt u het beste het volgende doen:

  • Maak foto's van de schade. Die kunnen later eventueel als bewijs dienen, mocht u het niet eens zijn met de uitkering van de verzekeraar.
  • Neem zo snel mogelijk contact op met ons kantoor.

Goed verzekerd tegen stormschade
Wilt u zeker weten dat u goed bent verzekerd tegen stormschade? Wij helpen u graag om het uit te zoeken. Neem gerust contact met ons op.