Nieuws

Corona op uw vakantiebestemming: wat moet u doen?

wo 26 feb 2020

Op steeds meer plaatsen raken mensen besmet met het Corona-virus. Ook in Europa. Heeft u een reis geboekt naar zo’n gebied? Lees dan hier wat u wel en niet moet doen.

Corona komt steeds dichterbij. Ook op typische vakantiebestemmingen zoals Tenerife, Italië en Oostenrijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels zelfs een negatief reisadvies afgegeven voor bepaalde delen in Noord-Italië.

Helaas zijn er maar weinig verzekeraars die een negatief reisadvies als reden accepteren voor het annuleren van een reis. Een enkele doet dit wel, de meeste niet. Weer andere reisverzekeraars bieden een speciale aanvullende dekking voor dergelijke situaties.

Wat moet u doen?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij kijken dan meteen de voorwaarden van uw reisverzekering na en laten u weten of u in aanmerking komt voor een annuleringsvergoeding.

Neem daarnaast contact op met uw reisorganisatie. Wellicht kan die de reis voor u omboeken. Dat kan naar een andere bestemming zijn of naar een ander tijdstip.

Wat moet u niet doen?
Wat absoluut niet moet doen, is de reis zomaar annuleren. De kans is dan erg groot dat u uw geld kwijt bent.

Ga ook nooit op reis naar een bestemming waarvoor al een negatief reisadvies geldt. Mocht u ter plaatse in quarantaine worden geplaatst, dan vergoedt uw reisverzekering de extra kosten niet. Als u al op de bestemming bent als het negatieve reisadvies van kracht wordt, krijgt u die kosten wel vergoed.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.